Egy Michelin-csillagos étterem vízből álló menüt vezetett be: „Ha megfelelően tálalják, gasztronómiai élménnyé válik.”

A Michelin-kalauzban is szereplő La Popote étterem tulajdonosa sajátos itallappal rukkolt elő: a közel 140 féle bor mellett a vendégek hétféle palackozott, szénsavmentes és ásványvíz, valamint csapvíz közül választhatnak. – írja a CNN.

„Ha a vizet megfelelően szervírozzák, gasztronómiai élménnyé válik. Szobahőmérsékletűnek kell lennie. A víz olyan, mint a bor: a hideg elpusztítja az ízét” – mondja Doran Binder víz-sommelier.

A La Popote étterem menüjét Binder állította össze, amely számos európai országból, többek között Nagy-Britanniából, Franciaországból, Spanyolországból és Portugáliából származó válogatást tartalmaz. Az árak 5 fonttól kezdődnek, ennyibe kerül egy nagy palack Crag víz, de van drágább víz is az itallapon: a The Palace of Vidago nevű portugál ásványvízért 19 fontot kérnek el.

Exit mobile version