• Az 50 év feletti egészséges táplálkozás jelentősen csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.
  • A rostok, a probiotikumok és a halételek fogyasztásával hatékonyan felvehető a harc az öregedés ellen.
  • A megfelelő hidratálás és a jó minőségű alvás ugyanolyan fontos, mint a táplálkozás.
  • A jó zsírok (avokádó, dió, olívaolaj) védik az ereket és csökkentik a gyulladást.
  • A helyi, szezonális, friss ételekre épülő étrend közvetlen hatással van a hosszú élettartamra.

A gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák és egészséges zsírok elengedhetetlenek az aktívan, egészségben eltöltött öregkorhoz, különösen az 50 felett számít, hogy mit eszünk, derült ki a Harvard egyetem kutatásából, amely közel 30 éven keresztül több mint 100 ezer résztvevő bevonásával zajlott.

Az eredmények rávilágítanak: azok, akik rendszeresen fogyasztottak zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat, csonthéjasokat és egészséges zsírokat, sokkal nagyobb eséllyel érték meg krónikus betegségektől mentesen a 70 éves kort.

Ajánlott

TEMETÉSI ELŐKÉSZÜLETEK
EGY KORSZAK LEZÁRULT
A KELETI SZÁRNY VÉDELMÉT SZIMULÁLJÁK
NÖVEKVŐ INFLÁCIÓ
A FELSŐFOKÚ VÉGZETTSÉGŰEK 90%-A DOLGOZIK